luni, 26 mai 2008

Adevar, minciuna si advertising de Jon Steel


Adevar, minciuna si advertising
Jon Steel

"Adevar, minciuna si advertising nu este numai o carte extraordinara despre account planning, este, in acelasi timp, o carte extraordinara despre advertising." - JANE NEWMANN, STRATEGIC PLANNING DIRECTOR, MERKLEY, NEWMANN, HARTY.

Scrisa de Jon Steel - director de account planning si vicepresedinte al prestigioasei agentii de publicitate americane Goodby, Silverstein & Partners - cartea "Adevar, minciuna si advertising" isi propune sa familiarizeze cititorii cu o fata mai putin cunoscuta a advertisingului si anume account planningul. Autorul prezinta campanii publicitare celebre, urmarind sa evidentieze importanta pe care account planningul o acorda intelegerii si acceptarii consumatorilor ca parteneri in procesul dezvoltarii advertisingului. Intr-un capitol de exceptie este prezentata povestea unei campanii de succes - Got milk? - fiind urmarita fiecare etapa a dezvoltarii respectivei campanii: brief-ul initial din partea clientului, cercetarea consumatorului, procesul de creatie, mergandu-se chiar pana la evaluarea rezultatelor dupa primii trei ani pe piata. Mesajul care razbate din paginile lucrarii este acela ca account planningul bine gandit determina eficienta in marketing si advertising, atat pentru agentii, cat si pentru clienti. In consecinta, aceasta este o excelenta carte despre advertising, despre planning si chiar despre relatiile interumane, esentiale nu numai pentru succesul comunicarii in advertising, ci si pentru o relatie profesionala productiva intre agentii si clienti.

Titlu original: Truth, lies and advertising. The art of account planning.

Cartea intr-un minut:


Jon Steel are o profesie cotata, conform studiilor, pe locul 25 din 26, ca grad de incredere, publicitarii fiind depasiti, ca grad de neincredere in profesie, doar de dealerii de masini. Cum isi exerseaza profesia in agentia sa, vedem in aceasta carte care are sanse sa devina pentru cititor ceea ce este advertisingul pentru autor. O persoana pe care o intalnesti la o petrecere, si cu care alegi imediat sa continui discutia, pentru ca o placi.

Click aici:
Adevarul despre Advertising


Niciun comentariu: